Qoqo

 

Qoqo is een moderne dansgroep opgericht in augustus 2012 als onderdeel van de danswerkplaats van Het Dansatelier. 

Deze dansgroep bestaat uit enthousiaste vergevorderde cursisten van Het Dansatelier die meerdere lessen per week volgen. 

Het doel van Qoqo is om te experimenteren met moderne dans en om voorstellingen te maken voor een breed publiek. 

Qoqo staat onder artistieke leiding van Raquel de la Fuente. Dansers voor deze groep worden gevraagd door de docent.

 

Voorstelling "Lily Dale"

Locatie: bibliotheek Roosendaal

Tijden: zaterdag 23 mei 19.00 uur

zondag 24 mei 13.00 uur en 16.00 uur

 

Nadere informatie volgt!

Voorstelling "Engelen en Raven" 

 

Deel 1 is de voorstelling “Engelen”,gedanst door de nieuwe lichting jonge Qoqo danseressen. Een groep vriendinnen gaat op vakantie met het vliegtuig. Het noodlot slaat toe. Het vliegtuig stort neer en ineens bevinden ze zich in een hele andere werkelijkheid. Als engelen kijken ze neer op het leven op aarde en verwonderen zich over de gekkigheid die de mensen uithalen. 

Deel 2 is de voorstelling “Raven”. In deze voorstelling gaan we terug in de tijd, net voordat de bankencrisis ontstaat. In de pit, de plek op de beursvloer waar het handelen feitelijk plaats vindt, proberen de raven uit alle macht hun financiële producten te verhandelen en zo veel mogelijk geld te verdienen. De bubbel om hen heen wordt steeds groter en staat op het punt om te klappen. Af en toe ontsnapt er een raaf uit deze bizarre voor velen onbekende wereld en vliegt terug naar de natuur. De dansers transformeren zicht constant van mens tot raaf en andersom en onderzoeken waar het allemaal goed voor is...

Voorstelling "Hotel Mozaiek"

 

Hotel Mozaiek

 

Hotel Mozaiek is een stoffig hotel op de rand van onze planeet. Verschillende eigenaardige personnages trekken voor het weekend naar het hotel. 

Ze zijn allemaal met dezelfde reden naar dit hotel gekomen: de naderende zonsverduistering. Vanaf deze plek op aarde het beste te bewonderen.

Zonder elkaar echt te leren kennen hebben ze al snel een mening over elkaar. 

Wanneer de zonsverduistering eenmaal plaatsvindt wordt het erg kil en beseffen ze dat ze elkaars warmte nodig hebben om gelukkig te zijn...

Voorstelling "Sterrenstof"

 

De dansvoorstelling "Sterrenstof" gaat over het vergaren van eeuwige roem en de vergankelijkheid daarvan. Gevallen sterren proberen nog één keer hun dromen na te jagen om het onmogelijke te bereiken. Tevens gaat "Sterrenstof" over het mooie universum vol vonkelende sterren, dat ons tegelijk laat zien hoe klein we eigenlijk zijn.

Voorstelling "Platvoeten"

 

De voorstelling “Platvoeten” is een moderne dansvoorstelling. Zeven dansers kunnen geen rust vinden en blijven oneindig doorlopen op zoek naar een plek waar zij kunnen aarden. Dit resulteert in een onwaarschijnlijke zoektocht met afwisselend grappige en ontroerende momenten. “Platvoeten” is een voorstelling bedoeld voor jong en oud.