Raquel de la Fuente:

Raquel studeerde in 2000 af aan de Rotterdamse Dansacademie. Hierna danste zij in verschillende producties in o.a. Amsterdam en Barcelona.

Van 2002 t/m 2007 is Raquel werkzaam geweest als docent klassiek ballet en moderne dans in Roosendaal en Bergen op Zoom.

In 2007 heeft zij met haar collega Kristel Het Dansatelier opgericht.

Naast haar wekzaamheden binnen Het Dansatelier is Raquel sinds 2010 werkzaam als docent klassiek ballet en moderne dans binnen de opleiding MBO Dans in Goes.

Hiernaast maakt zij choreografieën voor verschillende producties. 

  

Kristel van Meer:

Kristel heeft de opleiding Verenigings Leidster Jazzdans gevolgd te Arnhem. Na haar opleiding heeft zij les gegeven in o.a. Arnhem, Wageningen en Barendrecht en Roosendaal. In 2007 heeft zij samen met haar collega Raquel Het Dansatelier Roosendaal opgericht.

Naast haar activiteiten als dansdocent volgt zij zelf wekelijks lessen klassiek ballet en moderne dans en danst ze mee in verschillende producties. Kristel heeft ruime ervaring in het lesgeven aan kinderen, van peuters tot pubers! Zij heeft vele dansprojecten georganiseerd en inmiddels al vele voorstellingen gemaakt. 

"Al vanaf het eerste jaar dat ik ben begonnen met lesgeven heb ik mij verbaasd over de ontwikkeling, leergierigheid en creativiteit van kinderen. Ik vind het geweldig om te zien dat zelfs het meest verlegen kind zich op een bepaald moment zo vrij voelt om zich helemaal te laten zien in zijn/haar dans. Ik probeer in mijn lessen een sfeer te creëren waarin alle kinderen zichzelf mogen zijn en zich veilig en vrij voelen. Mijn doel is om iedere leerling zich danstechnisch zo goed mogelijk te laten ontwikkelen, maar zeker zo belangrijk vind ik de ontwikkeling van muzikaliteit en creativiteit en het dansplezier. Ook vind ik het een uitdaging om steeds weer nieuwe, mooie en creatieve voorstellingen te maken waarin alle leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus het beste van zichzelf kunnen laten zien!"

  

Emmely Tunders:

Emmely Tunders studeerde in 2013 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien werkt zij op verschillende dansscholen zoals het Dansatelier in Roosendaal, balletschool Petrella Lion in Axel en op de dansvooropleiding van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom. Daarnaast werkt ze als choreografe van o.a. musicals en houd ze zich bezig met dansprojecten voor leerlingen met een taalachterstand.

Vanaf 2012 is Emmely werkzaam als docent binnen Het Dansatelier Roosendaal.

" Ik zie mijn leerlingen als individuen en vind het belangrijk dat iedereen zich vrij genoeg voelt om te leren en bovenal te dansen. Iedere leerling werkt binnen de mogelijkheden van het eigen lichaam, binnen deze mogelijkheden zoek ik naar progressie. Ik combineer in mijn les graag een open sfeer waarin ruimte is voor vragen en individuele expressie met een leergierige sfeer, ik vind het belangrijk dat de leerlingen gemotiveerd in mijn les staan.Creativiteit en fantasie zijn sleutelwoorden, zowel voor het creëren van mijn lesstof als voor de eigenheid die ik wil prikkelen in mijn leerlingen."

 

Linde Hanny:

Linde Hanny is afgestudeerd op het MBO Dans in Goes.

Sinds de oprichting van Het Dansatelier heeft zij gedanst binnen de balletschool en heeft zij zich ingezet bij verschillende projecten, zowel op het gebied van optredens

als bij het geven van workshops, het invallen van lessen en het maken van choreografiën voor de voorstelling. 

"Als dansdocent vind ik het heerlijk om te zien hoe jonge kinderen en volwassenen kunnen genieten van mijn danslessen. Het danstechnisch ontwikkelen in combinatie met het gevoel hebben van goede ontspanning vind ik belangrijk voor mijn dansers. Iedere (amateur)danser is verschillend qua niveau en karakter. Ik zie dat terug bij mijn dansers in de les en dat is wat voor mij het overdragen van mijn passie interessant en leuk maakt.

Toen ik zelf als klein timide meisje mijn eerste danslessen volgde heb ik een hoop geleerd; danstechnieken, zelfvertrouwen vergroten, samen dansen, het verbeteren van mijn grove motoriek en ik heb er mijn creativiteit, muzikaliteit en fantasie gestimuleerd. Tevens heb ik podiumervaring opgedaan. Allemaal danseigenschappen die ik met alle liefde en plezier overbreng op mijn (beginnende) dansers."

 

 

Melany vd Steen

Melany is begonnen met haar droom om professioneel danseres te worden bij de 5 o’clock vooropleiding te Amsterdam. Daarna is zij in 2016 geslaagd aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Sindsdien geeft zij haar passie voor dans door met lesgeven en dansworkshops voor verschillende scholen zoals Twist, Danszeducatief, Movements en het Zwaluwnest.

“Iedereen kan dansen en elke danser is uniek! In mijn lessen wil ik dan ook mijn passie voor dans doorgeven aan andere dansers en hen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen tot unieke dansers die zowel technisch zijn, maar ook plezier en een verhaal kunnen overbrengen”

Naast dansdocent, is Melany ook  professioneel danseres en choreograaf. Zo heeft zij al bij verschillende compagnies gedanst waaronder De Stilte, Moving ground, Biali Theatra Tanza, Particles en New Choreographic Design en staat ze met haar eigen werk op verschillende festivals.  

 

 

Rowy Goorden

Mijn naam is Rowy Goorden, ik ben 20 jaar en woon in Roosendaal. Mijn favoriete dansstijlen zijn klassiek ballet, modern en hedendaagse dans. Jazz, hiphop en urben zijn ook stijlen die ik wekelijks dans op mijn opbleiding MBO Dans in Goes. Dit jaar ga ik mijn examenjaar in en ik werk er hard voor om af te studeren als dansdocent. Hieruit kun je al wel opmaken dat dans een groot onderdeel van mijn leven is. Van dansen word ik altijd erg energiek en vrolijk en ik hoop dit gevoel met mijn leerlingen te kunnen delen. Onderdeel van mijn opleiding is stage lopen en dat ga ik dit jaar bij Het Dansatelier doen. Ik heb er onwijs veel zin in en hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten tijdens mijn stage!