Activiteiten

Roosendaal Danst "FEEST"

Zaterdag 23 september 2023 - Schouwburg De Kring

14.30 uur en 19.00 uur

Verschillende groepen van Het Dansatelier zullen deze dag te zien zijn in zowel de middag- als de avondvoorstelling.

 

Leerlingenvoorstelling Dansatelier

Zaterdag 15 juni 2024

Op deze dag zullen alle leerlingen van Het Dansatelier weer op het podium staan. Meer informatie volgt later. Noteert u deze dag alvast in de agenda?

 

 

 


Voorgaande activiteiten

Leerlingenvoorstelling "Assepoester"

Zaterdag 24 juni 2023- Schouwburg De Kring

Generale repetitie: vrijdag 23 juni 2023

 

Op zaterdag 24 juni zullen wij twee voorstellingen geven in de grote zaal in Schouwburg De Kring. Alle leerlingen van Het Dansatelier mogen meedoen.

 

 

 

 

Op deze dag zullen onze leerlingen hun eigen creaties laten zien. U kunt genieten van verschillende dansstijlen gedanst en gemaakt door onze eigen leerlingen. Alle leerlingen (12+) krijgen die dag de kans om hun dansen te presenteren op het mooie podium van het Cultuurhuis! Zij hebben het dansmateriaal zelf gemaakt en zullen alleen coaching krijgen van onze docenten. Een uniek project waarin onze leerlingen hun eigen creativiteit kunnen ontwikkelen en tonen aan het publiek!

 

 

SPROOKJES BESTAAN, ECHT WAAR

Zondag 1 januari 2023 - 15.00 uur De Kring Roosendaal

Zondag 8 januari 2023 - 15.00 uur Theater De Maagd Bergen op Zoom

Westbrabants Symfonieorkest WBSO in samenwerking met Het Dansatelier Roosendaal
Het WBSO en Het Dansatelier nodigen u uit mee te gaan naar een wereld waar Sprookjes nog echt bestaan. Loop mee met de muzikanten en de danskinderen, ga op zoek naar de Zauberflöte, naar Hänsel und Gretel, vindt Coppelia bij Prins Igor, laat u betoveren door de Tovenaarsleerling in de hal van de Bergkoning van Peer Gynt. Het Nieuwe jaar 2023 wordt Sprookjesachtig mooi voor u.

Kaartverkoop via Schouwburg De Kring: www.dekringroosendaal.nl
Kaartverkoop via Theater De Maagd:www.demaagd.nl

 

Roosendaal Danst!

Zaterdag 24 september 2022 - De Kring Roosendaal

Roosendaal Danst! in Stadsoevers

Zondag 3 juli | 14.00u  | wandeling vanaf SPOT | Industriestraat 21 | Roosendaal

 

Voor de derde keer maakt Jacques van Meel, artistiek leider/choreograaf, een locatievoorstelling op Stadsoevers. Centraal staan in de voorstelling ‘The Old, The New’ de laatste ontwikkelingen in deze nieuwe Roosendaalse stadswijk in transformatie.

Dansers op de Uitkijktoren verbinden zich met andere artiesten op diverse speelplekken. Zij klimmen en dansen op grote hoogte te midden van de skaters, freerunners en bootcampers.  Het publiek wandelt langs de bijzondere locaties.


Leerlingenvoorstelling: Alice in Wonderland - Schouwburg De Kring (grote zaal)

Zaterdag 18 juni 2022 

Alice in Wonderland is geïnspireerd op het bekende sprookje. Het verhaal begint op een tuinfeest, waar Alice een wit konijn voorbij ziet rennen. Zij besluit er achteraan te gaan en valt in het konijnenhol. Ze komt terecht in een wonderlijke sprookjeswereld. Daar beleeft Alice de vreemdste avonturen. Uiteindelijk komt zij in een prachtige tuin waar de wrede Hartenkoningin aan de macht is. De Hartenkoningin is niet blij met de komst van Alice en laat haar terechtstaan voor de rechtbank. Hoe zal dit aflopen…?Zondag 12 december 2021

Theater Cultuurhuis Bovendonk

 

Voorstelling 1: 10.30 uur

Voorstelling 2: 13.00 uur

Voorstelling 3: 15.30 uur

 

Onze selectiegroepen Blink en Mooii (in samenwerking met de leerlingen uit Sprankel en de voorselectie) presenteren een fantastisch voorstelling in het Cultuurhuis Theater. 

Wonder Wirwar is een dansvoorstelling gemaakt door de jongeren uit de groepen Blink en Mooii. Deze verhalende dansvoorstelling zal door middel van dans, toneel en muziek het verhaal vertellen dat zich afspeelt in het dorpje Wirwar. In deze Kerstvoorstelling komen verschillende Kerstverhalen samen. Deze familievoorstelling is geschikt voor jong en oud en zal er voor zorgen dat iedere bezoeker met een fijn Kerstgevoel de zaal zal verlaten.

  

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:

 

   


Zaterdag 25 september 2021- Roosendaal Danst

 

Verschillende groepen van Het Dansatelier zullen zich presenteren in Schouwburg de Kring.

Meer informatie volgt.

 

 


"Suus en het grauwe stadje"

12 juni 2021 - Theater Cultuurhuis Bovendonk

 

Suus houdt heel erg veel van kleur. Maar ze woont in een stadje waar alles grijs en grauw is. Lukt het haar de mensen te overtuigen dat een wereld vol met kleur zo veel mooier is?

 

Deze spetterende dansvoorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Wendy van Groeninge en zal worden gedanst door alle kinderen en tieners van Het Dansatelier. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

 

Deze voorstelling zal worden gedanst door alle leerlingen van Het Dansatelier.  


Korte dansfilm voor de Uitreiking Cultuurprijs 2020

Twee van onze danseressen, Lotte van der Ven en Eline van Laerhoven, hebben gedanst voor een filmpje dat is getoond tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs.

 

UITREIKING CULTUURPRIJS 2020

Dit jaar kon de uitreiking van de Cultuurprijs helaas niet gehouden worden met publiek i.v.m. het Corona-virus. Daarom werd deze avond live uitgezonden vanuit Theater De Kring. Het Dansatelier heeft aan deze mooie avond ook een bijdrage mogen leveren. Twee van onze dansers uit Blink, Lotte en Eline, waren te zien tijdens een kort dansfilmpje. Dit filmpje was opgenomen in en rondom het lege theater. 

De meisjes uit de dansgroep Mooii mochten de opening verzorgen en dansten voor de genomineerden op het podium in de grote zaal.


 

ROOSENDAAL DANST

26 september 2020 - 14.30 uur en 19.00 uur

 

In de middag zullen de groepen "Sprankel" en Modern woensdag optreden (14.30 uur) en in de avond (19.00 uur) zullen de groepen Klassiek zondag, "Mooii" en "Blink" zich presenteren.

 

 

 

 


"GEHEIMEN OP ZOLDER"

 

Zaterdag 1 juni 2019, Schouwburg De Kring,

grote zaal

Voorstelling kinderen en tieners

 

Een groepje kinderen snuffelt rond op een zolderkamer. Daar ontdekken zij een oude kist vol geheimen. Verhalen en herinneringen komen vervolgens tot leven. De dansers nemen je mee in het verhaal waar humor en ontroering elkaar zullen afwisselen. De voorstelling wordt gedanst door alle kinder- en tienergroepen van Het Dansatelier. Een bruisende voorstelling voor jong en oud! 

 

 


Zaterdag 4 mei 2019

Schouwburg De Kring Roosendaal

 

Onze dansers uit de Blink-groep zullen na de 2 minuten stilte de dansvoorstelling "Contrast" presenteren in de grote zaal van De Kring.

 

Deze verhalende dansvoorstelling gaat over meisjes in de oorlog en meisjes van nu. De dansers nemen u mee terug in de tijd. Naar een periode waarin veel over angst en verdriet werd geschreven. Heden en verleden komen samen wanneer de meisjes een van de verhalen lezen en beseffen dat er meer is dan alleen de vriendinnen om je heen en je telefoon....

 

 

De voorstelling "contrast" was genomineerd voor de Jongeren Cultuurprijs 2019"

 


One Billion Rising

zaterdag 9 februari 2019

 

Op de nieuwe markt in Roosendaal dansten de leerlingen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Ondanks de kou was Het Dansatelier goed vertegenwoordigd! 

 

 


Voorstelling in de Spiegeltent Intratuin Halsteren

zaterdag 2 februari 2019

 Verschillende kindergroepen van Het Dansatelier hebben opgetreden in de Spiegeltent bij de Intratuin in Halsteren. 

 

 

 

  


zaterdag 2 juni 2018: "Belle en het Beest!" 

Leerlingenvoorstelling kinderen/tieners in Schouwburg de Kring

Meer informatie onder het kopje"voorstelling Belle en het Beest"

 

Leerlingen van Het Dansatelier Roosendaal presenteren Belle en het Beest. Een prachtige verhalende dansvoorstelling over liefde, innerlijke schoonheid en de strijd tussen goed en kwaad. De voorstelling zal worden gedanst door alle kinder- en tienergroepen van Het Dansatelier en is leuk voor jong en oud! Geïnspireerd op het bekende sprookje, zullen de dansers het verhaal weergeven op een eigen unieke Dansatelier-wijze. Hierbij zal klassiek ballet, moderne dans, jazzdans en kinderdans voorbij komen.

 

 


> Culturele Manifestatie (CuMa)

Zondag 25 maart 2018: Een aantal groepen van Het Dansatelier en Qoqo zullen een presentatie geven op deze dag.

Kom dat zien!!! 


> zaterdag 23 september 2017:

Ook dit jaar zal Het Dansatelier weer deelnemen aan het festival Roosendaal danst. Diverse groepen zullen zowel in de middag als in de avond optreden in Schouwburg De Kring. 

Meer informatie volgt.

 

Kijk op: http://www.roosendaal-danst.nl/ voor meer informatie over het festival!

 


Zaterdag 10 juni 2017 /13.30u en 18.30u:

KERMISKRIEBELS!

Voorstelling kinderen en tieners.

Kaarten te koop: www.dekringroosendaal.nl

 

Dit jaar viert Het Dansatelier haar tiende verjaardag! Reden genoeg voor een feestje natuurlijk. Graag nemen wij je mee naar ons feestje op de kermis. Daar is van alles te zien en te beleven. Door een bezoekje aan de waarzegster krijgt de voorstelling een onverwachte wending. We blikken terug op alle prachtige dansbelevingen uit het verleden en nemen je daarna mee naar een groot feest in het hier en nu! Deze voorstelling wordt gedanst door de kinderen en tieners van Het Dansatelier. Een bruisende voorstelling voor jong en oud! Krijg je ook al kermiskriebels…..?