Activiteiten

Voorstelling Qoqo "Lily Dale"

Locatie: bibliotheek Roosendaal

Tijden: zaterdag 23 mei 19.00 uur

zondag 24 mei 13.00 uur en 16.00 uur

 

Nadere informatie volgt!

Deze voorstelling zal worden verplaatst

naar 12 en 13 juni 2021

"Suus en het grauwe stadje"

13 en 14 juni 2020

 

Suus houdt heel erg veel van kleur. Maar ze woont in een stadje waar alles grijs en grauw is. Lukt het haar de mensen te overtuigen dat een wereld vol met kleur zo veel mooier is?

 

Deze spetterende dansvoorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Wendy van Groeninge en zal worden gedanst door alle kinderen en tieners van Het Dansatelier. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal.

 

Deze voorstelling zal worden gedanst door alle kinder/tienergroepen van Het Dansatelier (groepen Emmely, Kristel, Melany en Femmie).

 

Kaartverkoop vanaf 24 maart via De Kring

Voorgaande activiteiten

Zaterdag 7 maart presenteert Het Dansatelier " Atlantis" in theater Agora in Rucphen.

Een groep avonturiers gaat op zoek naar de verloren stad Atlantis. Ze duiken in de zee maar kunnen niks vinden doordat hun zicht vertroebeld wordt door een enorme plastic soep. Ze besluiten het plastic afval op te ruimen. Eenmaal schoon vinden ze de verloren stad niet maar beseffen ze wel hoe mooi de zee is!

De groepen van Raquel, Linde en Rowy doen mee aan deze voorstellingen.

Locatie: Agora Rucphen

Tijd: 16 en 19 uur

Voor kaartjes: stuur een mailtje naar hetdansatelieratlantis@gmail.com

ROOSENDAAL DANST

zaterdag 28 september 2019 - De Kring

14.30 uur - Kleine zaal 

19.00 uur - Kleine zaal

  

"GEHEIMEN OP ZOLDER"

 

Zaterdag 1 juni 2019, Schouwburg De Kring,

grote zaal

Voorstelling kinderen en tieners

(groepen Kristel, Emmely en Monique)

Generale repetitie: vrijdag 31 mei 2019

 

Een groepje kinderen snuffelt rond op een zolderkamer. Daar ontdekken zij een oude kist vol geheimen. Verhalen en herinneringen komen vervolgens tot leven. De dansers nemen je mee in het verhaal waar humor en ontroering elkaar zullen afwisselen. De voorstelling wordt gedanst door alle kinder- en tienergroepen van Het Dansatelier. Een bruisende voorstelling voor jong en oud! 

 

Save the date!!!!  

> Zondag 26 mei 2019, Openluchttheater Vrouwenhof: Voorstelling groepen Raquel, Linde en Rowy

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 4 mei 2019

Schouwburg De Kring Roosendaal

 

Onze dansers uit de Blink-groep zullen na de 2 minuten stilte de dansvoorstelling "Contrast" presenteren in de grote zaal van De Kring.

 

Deze verhalende dansvoorstelling gaat over meisjes in de oorlog en meisjes van nu. De dansers nemen u mee terug in de tijd. Naar een periode waarin veel over angst en verdriet werd geschreven. Heden en verleden komen samen wanneer de meisjes een van de verhalen lezen en beseffen dat er meer is dan alleen de vriendinnen om je heen en je telefoon....

 

De voorstelling zal worden gedanst door: Renske, Mirthe, Jette, Felice, Aafke, Ema, Laura, Kirsten, Veronica, Sofie en Britt. 

Toegang is gratis.

 

De voorstelling "contrast" was genomineerd voor de Jongeren Cultuurprijs 2019"

 

One Billion Rising

zaterdag 9 februari 2019

 

Op de nieuwe markt in Roosendaal dansten de leerlingen om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Ondanks de kou was Het Dansatelier goed vertegenwoordigd! 

 

 

 

 

 

> Zondag 3 februari 20019 16 en 19.30 uur, De Kring:

Voorstelling "Engelen en Raven"

 

Qoqo presenteert “Engelen en Raven”, een verhalende moderne dansvoorstelling voor jong en oud met zowel grappige als ontroerende momenten. 
Deel 1 is de voorstelling “Engelen”,gedanst door de nieuwe lichting jonge Qoqo danseressen. Een groep vriendinnen gaat op vakantie met het vliegtuig. Het noodlot slaat toe. Het vliegtuig stort neer en ineens bevinden ze zich in een hele andere werkelijkheid. Als engelen kijken ze neer op het leven op aarde en verwonderen zich over de gekkigheid die de mensen uithalen. 
Choreografie: Raquel
Dansers: Lieke, Lara, Ana, Fee, Loïs, Fleur, Roos, Kirsten
Deel 2 is de voorstelling “Raven”. In deze voorstelling gaan we terug in de tijd, net voordat de bankencrisis ontstaat. In de pit, de plek op de beursvloer waar het handelen feitelijk plaats vindt, proberen de raven uit alle macht hun financiële produkten te verhandelen en zo veel mogelijk geld te verdienen. De bubbel om hen heen wordt steeds groter en staat op het punt om te klappen. Af en toe ontsnapt er een raaf uit deze bizarre voor velen onbekende wereld en vliegt terug naar de natuur. De dansers transformeren zicht constant van mens tot raaf en andersom en onderzoeken waar het allemaal goed voor is...
Choreografie: Raquel
Dansers: Kristel, Wendy, Monique, Esther, Linde, Lisette, Hélène, Rowy en Michelle

 

Voorstelling in de Spiegeltent Intratuin Halsteren

zaterdag 2 februari 2019

 

Verschillende kindergroepen van Het Dansatelier hebben opgetreden in de Spiegeltent bij de Intratuin in Halsteren. Emmely Tunders heeft voor deze voorstelling verschillende dansscholen samengebracht.

 

Samen hebben zij voor het publiek een prachtig

en afwisselend programma gepresenteerd. 

 

zaterdag 2 juni 2018: "Belle en het Beest!" 

Leerlingenvoorstelling kinderen/tieners in Schouwburg de Kring

Meer informatie onder het kopje"voorstelling Belle en het Beest"

 

Leerlingen van Het Dansatelier Roosendaal presenteren Belle en het Beest. Een prachtige verhalende dansvoorstelling over liefde, innerlijke schoonheid en de strijd tussen goed en kwaad. De voorstelling zal worden gedanst door alle kinder- en tienergroepen van Het Dansatelier en is leuk voor jong en oud! Geïnspireerd op het bekende sprookje, zullen de dansers het verhaal weergeven op een eigen unieke Dansatelier-wijze. Hierbij zal klassiek ballet, moderne dans, jazzdans en kinderdans voorbij komen.

 

Er zijn twee voorstellingen: zaterdag 2 juni om 13.30 uur en om 18.30 uur.

 Kaarten zijn te koop via Schouwburg De Kring.

 

Zondag 15 april 2018: Voorstelling Ikigai - Qoqo en Het Dansatelier

 

De dansvoorstelling Ikigai vertelt het verhaal van een jonge vrouw die op een ochtend een bank binnenstapt en een bankoverval meemaakt. De buitengewone bankovervaller is echter niet geïnteresseerd in het geld maar vraagt aan de bezoekers van de bank om het voorwerp af te staan dat eenieder op dat moment bij zich heeft met de meeste emotionele waarde. De overval is niet zonder gevolgen. Al snel groeit het besef dat wat de jonge vrouw is verloren niet in geld is uit te drukken en schiet er ineens een Japans woord door haar hoofd dat ze ooit heeft gelezen: “Ikigai”. De precieze vertaling is onmogelijk om te maken maar het betekent zoiets als: “De reden waarom we 's ochtends opstaan”. Dan volgt er een hele reis waarin de overvallen bezoekers op zoek gaan naar wat ze verloren zijn. Het thema Japan vormt steeds een terugkerend thema in de voorstelling. Van bloesembomen, kalligrafie en origami tot aan ninja's, is de voorstelling doordrenkt met elementen uit de Japanse cultuur.

 

“Ikigai” is een voorstelling met zowel ontroerende als grappige momenten en is geschikt voor jong en oud. Verschillende dansvormen zullen aan bod komen van klassiek ballet en spitzen tot moderne dans en jazz. De voorstelling zal gedanst worden door de groepen jongeren en volwassenen van Het Dansatelier en door de moderne dansgroep Qoqo. De choreografie is in handen van Raquel de la Fuente en Linde Hanny.

 

 

> Culturele Manifestatie (CuMa)

Zondag 25 maart 2018: Een aantal groepen van Het Dansatelier en Qoqo zullen een presentatie geven op deze dag.

Kom dat zien!!! 

> zaterdag 23 september 2017:

Ook dit jaar zal Het Dansatelier weer deelnemen aan het festival Roosendaal danst. Diverse groepen zullen zowel in de middag als in de avond optreden in Schouwburg De Kring. 

Meer informatie volgt.

 

Kijk op: http://www.roosendaal-danst.nl/ voor meer informatie over het festival!

 

> Zondag 2 juli 2017: Vandaag is alles vreemd.

Voorstelling jongeren en volwassenen.

Kaarten te koop: www.dekringroosendaal.nl

 

Het Dansatelier presenteert “Vandaag is alles vreemd”

 

Geïnspireerd op het verhaal van “Alice in wonderland”, zullen de cursisten van Het Dansatelier u meenemen door het konijnenhol naar een wereld waarin alles op zijn kop lijkt te staan. 
Al dansend ontmoeten zij de vreemde bewoners van dit wonderland en beleven ze allerlei avonturen.
“Vandaag is alles vreemd” is een voorstelling met zowel ontroerende als grappige momenten en is geschikt voor jong en oud. Verschillende dansvormen zullen aan bod komen van klassiek ballet en spitzen tot moderne dans en jazz. 
De voorstelling zal gedanst worden door de groepen jongeren en volwassenen van Het Dansatelier en de choreografie is in handen van Emmely Tunders, Linde Hanny en Raquel de la Fuente.

 

Zaterdag 10 juni 2017 /13.30u en 18.30u:

KERMISKRIEBELS!

Voorstelling kinderen en tieners.

Kaarten te koop: www.dekringroosendaal.nl

 

Dit jaar viert Het Dansatelier haar tiende verjaardag! Reden genoeg voor een feestje natuurlijk. Graag nemen wij je mee naar ons feestje op de kermis. Daar is van alles te zien en te beleven. Door een bezoekje aan de waarzegster krijgt de voorstelling een onverwachte wending. We blikken terug op alle prachtige dansbelevingen uit het verleden en nemen je daarna mee naar een groot feest in het hier en nu! Deze voorstelling wordt gedanst door de kinderen en tieners van Het Dansatelier. Een bruisende voorstelling voor jong en oud! Krijg je ook al kermiskriebels…..?

 

> 21-05-2017 Family Park Festival

 

Qoqo zal tijdens dit festival een deel uit haar laatste voorstelling "Hotel Mozaiek" laten zien. Kom dat zien!!!!

Toegang is gratis.

14.00 uur voorstelling

15.30 uur voorstelling

Locatie: openluchttheater Vrouwenhof

> Zondag 26 maart 2017: Cuma, de Kring

 Een aantal groepen van Het Dansatelier zullen een presentatie geven en ook Qoqo zal een stuk uit de laatste voorstelling "Hotel Mozaiek" dansen.

> Zaterdag 11 februari: Priense Swaree

 

Het Dansatelier maakt haar debuut op het Priense Swaree, de moderne dansgroep van de vrijdagavond doet hier aan mee. Alles danst!

> Zondag 29 januari 2017: Voorstelling van Qoqo "Hotel Mozaiek": kleine zaal Kring

Qoqo presenteert "Hotel Mozaiek", een verhalende moderne dansvoorstelling geschikt voor de hele familie. De choreografie is in handen van Raquel de la Fuente.

Het lijkt ons leuk als iedereen naar onze nieuwe voorstelling komt kijken!

Meer info hierover en wanneer de kaartverkoop start volgt binnenkort.

 

> Zondag 18 december: Kerstoptreden in de Sint Joseph Kerk.

Tijdens het concert van Die Roselander Musikanten uit Roosendaal en gemengd koor Vox Populi uit Stampersgat zal Het Damsatelier een gastoptreden verzorgen.

 

> Zaterdag 24 september 2016: Roosendaal danst!

Een aantal groepen van Het Dansatelier en Qoqo zullen zich presenteren in en rondom de Kring deze dag.

Komt dat zien!!!

 

> Voorstelling Het Dansatelier

 

Zaterdag 4 juni geeft Het Dansatelier de leerlingenvoorstelling "S.O.S.":

 

De leerlingen van Het Dansatelier varen mee op een luxe cruiseschip. Een wilde storm op zee maakt dat het schip vergaat. De reizigers maken een reis door

een sprookjesachtige onderwaterwereld en spoelen aan op een onbewoond eiland. Of is het eiland toch niet onbewoond...? 

 

> Cuma

 

Zondag 20 Maart 2016: Een aantal groepen van Het Dansatelier en Qoqo zullen een presentatie geven op deze dag.

Kom dat zien!!!

Tevens zullen wij de hele dag aanwezig zijn met een stand in de foyer van de Kring.

 

 

> Roosendaal Danst

 

Zaterdag 26 september

Locatie: De Kring en Tongerloplein

Tijdens dit bruisend dansfestival zal zowel het Dansatelier als Qoqo zich presenteren met verschillende dansen uit het repertoire.

Kom dat zien! 

12.00-13.30 en 15.00 uur Het verboden Rijk: dansen op gedichten van René Spruit.

16.00 uur T-plein: voorstelling Het Dansatelier

16.45 uur kleine zaal Kring: Qoqo danst Sterrenstof 

 

Zondag 27 september:

14.00 uur Togerlohuis: dansen op gedichten van René Spruit

 

> Roosendaals Treffen

 

Zondag 27 september, 15.45 uur

Locatie: St Jan

Een aantal cursisten van Het Dansatelier zullen een voorstelling geven tijdens dit cultureel feest. 

 

 

> Voorstelling "Op vakantie!"

 

zaterdag 11 juli 2015, 13.00 en 16.30 uur

Locatie: De Kring, kleine zaal

Deze voorstelling zal gedanst worden door de kindergroepen van Het Dansatelier.

 

Jippie, vakantie! Waar gaan we heen dit jaar? Frankrijk, Italié of op safari in Afrika? Of zullen we dit jaar eens in Nederland blijven?

De kinderen van Het Dansatelier zullen laten zien wat zij beleven als zij in Nederland op vakantie gaan.De choreografieën zijn in handen van Emmely Tunders en Kristel van Meer.

 

> Voorstelling "Paradijsvogels"

 

zondag 28 juni 2015, 16.00 en 20.00 uur

Locatie: De Kring, kleine zaal

Deze voorstelling zal gedanst worden door de jongeren en volwassenen groepen van Het Dansatelier.

 

De zomer is in aantocht en als paradijsvogels nemen de dansers het publiek mee naar een bruisend dansfestival. De choreografieën zijn in handen van Emmely en Raquel. 

 

> Qoqo presenteert "Sterrenstof"

 

zondag 15 maart, 16 uur en 20 uur

Locatie: De Kring, kleine zaal

Op zondag 15 maart presenteert Qoqo haar nieuwe dansvoorstelling "Sterrenstof". De repetities zijn in volle gang en de dansres hebben er zin in!

Twee jaar geleden presenteerde Qoqo haar debuutvoorstelling "Platvoeten". Dit werd door het publiek met veel enthousiasme ontvangen.

De nieuwe voorstelling "Sterrenstof" gaat over het vergaren van eeuwige roem en de vergankelijkheid daarvan.

Gevallen sterren proberen nog een keer hun dromen na te jagen om het onmogelijke te bereiken. 

Tevens gaat "Sterrenstof" over het mooie universum vol vonkelende sterren, dat ons tegelijk laat zien hoe klein we eigenlijk zijn. 

Dansscènes en theatrale scènes vol grappige en ontroerende momenten wisselen elkaar af.

"Sterrenstof" is een voorstelling voor jong en oud! 

 

> CUMA

 

zondag 29 maart 2015

Locatie: De Kring

Het Dansatelier zal zich presenteren met een aantal cursisten op de Culturele Manifestatie. 

 

> Roosendaal business event 

 

maandag 24 november

Locatie: De Kring 

 

> Rabobank Coöperatie avond

 

dinsdag 18 november

Locatie: De Kring 

 

> Roosendaal Danst! 

 

27 en 28 september

Locatie: binnenstad Roosendaal

 

> Rondom Roosendaal 

 

21 september

Locatie: De Kring, grote zaal

Een aantal cursisten van Het Dansatelier zullen als gast een dans verzorgen tijdens een optreden van het Roosendaals Symphonie Orkest.

 

> Voorstelling "Een wonderbaarlijke reis"

 

Het Dansatelier neemt u mee op reis langs drie wonderbaarlijke werelden. In “Luilekkerland” trekt een zoete parade aan u voorbij. In het “Land van kristal” creëren de dansers een waar ijsfestijn. De tocht eindigt in “De verborgen tuin”, een wereld met kleurrijke bloemen, planten en dieren. Leuk voor jong en oud!

 

14 juni 2014, 13.00 uur en 19.00 uur

locatie: Kring, grote zaal

Dit schooljaar zal Het Dansatelier een grote voorstelling geven in het theater. Alle leerlingen zullen hier aan mee doen!!

 

> Project Roosendaals Symphonie Orkest: Rondom Roosendaal

 

1 juni 2014

Een aantal cursisten van Het Dansatelier zullen als gast een dans verzorgen tijdens een optreden van het RSO in de Gertrudiskerk in Heerle.

 

 

> Theaterbezoek

 

zaterdag 5 april 2014

Locatie: schouwburg De Kring

Voorstelling van Het Nationale Ballet, the junior company 

Sommige groepen van Kristel en Emmely gaan mee naar deze mooie voorstelling!

Inschrijven en info volgt in de lessen.

http://www.dekringroosendaal.nl/detail/1526/junior-company

 

> CuMa

 

zondag 30 maart 2014, 12.25 uur

Locatie: schouwburg De Kring

Toegang is gratis. 

Met veel plezier presenteert Het Dansatelier zich ieder jaar op de Culturele Manifestatie Roosendaal.

Een aantal groepen van Het Dansatelier zullen een optreden geven op deze dag.

In de foyer zullen we de hele dag aanwezig zijn met een mooie kraam. Kom gezellig langs!!!

 

 

>Optreden plein 13, Bergen op Zoom

 

Woensdag 15 januari 2014

Locatie: Plein 13 Bergen op Zoom

2 danseressen van Qoqo zullen dansen tijdens de openingshandeling van een nieuw veiligheidshuis. 

 

> Voorstelling Qoqo "Platvoeten"

 

Vrijdag 13 december, 11.00 uur en 13.30 uur

Locatie: Basisschool Gummarus, Steenbergen

Qoqo gaat de voorstelling "Platvoeten" 2 maal laten zien op bassischool Gummarus aan de groepen 5, 6, 7 en 8.

Voorafgaand hieraan krijgen de kinderen workshops waarin ze meegenomen worden in het verhaal van onze voorstelling. 

 

> Theaterbezoek

 

zondag 15 december 2013

Locatie: Lucent Danstheater

Voorstelling NDT 1.

Iedereen uit de groepen jongeren/volwassenen is welkom mee te gaan naar deze mooie voorstelling!

Inschrijven en info volgt in de lessen.

http://www.ldt.nl/programma/1853/NDT_1/II_Le_n_Lightfoot_Pite_Ekman_Carrizo/ 

 

> Roosendaal Treffen

 

zondag 29 september 2013, 15.45 uur

Locatie: St. Jan Roosendaal

Een aantal groepen van Het Dansatelier zullen een optreden geven tijdens het Roosendaals Treffen. Het lijkt ons leuk als iedereen komt kijken!!!

 

> Dans & Doedag

 

Ben je 6 jaar op ouder, zit je op les bij Het Dansatelier en heb je zin om in de herfstvakantie ook lekker te dansen? Geef je dan snel op voor de Dans en Doe dag op woensdag 16 oktober van 12.30 uur tot 17.00 uur in Buurthuis Keijenburg.

 

We gaan die dag mooie decorstukken, attributen en/of kleding knutselen en studeren een choreografie in. Aan het einde van de middag kunnen we op het podium laten zien aan alle ouders, broers en zussen wat we die dag allemaal gemaakt en geleerd hebben!

 

We hopen dat jij er ook bij bent! Wacht niet te lang met inschrijven want vol=vol!

 

>Buiten Speule: Voorstelling Qoqo "Platvoeten"

 

Zaterdag 15 juni, 15.00 uur

Locatie: De Kring - tuin

Entree is gratis! 

De voorstelling zal in de tuin van De Kring zijn waar u onder het genot van een drankje in de buitenlucht kunt genieten van onze voorstelling. Wij hopen dat iedereen komt kijken!!

 

De debuutvoorstelling "Platvoeten" is een verhalende moderne choreografie die gaat over zeven dansers en hun oneindige zoektocht naar een plek waar zij kunnen aarden.

Dit resulteert in een onwaarschijnlijke reis met afwisselend grappige, mooie en ontroerende momenten. "Platvoeten" is een voorstelling voor jong en oud!

 

> Bezoek koningspaar

 

Woensdag 2 juni 2013, 14.30 uur

Locatie: Oude Markt Roosendaal

Het Dansatelier mag haar kunsten vertonen voor het koningspaar. Kom dat zien!!!!

 

> Eindpresentatie Het Dansatelier: "Danssnippers 2013"

 

Zondag 2 juni 2013

Locatie: De Kring, kleine zaal

In juni presenteren wij onze eindpresentatie in het theater. Er zijn 2 voorstellingen (met verschillende groepen).

Hieronder vindt u de info over de voorstellingen.

Kaartverkoop start dinsdag 9 april en kan alleen telefonisch via De Kring 0165-555555

Omdat we er dit jaar voor gekozen hebben een kleine presentatie te doen, starten we de kaartverkoop met een maximum aantal kaarten per leerling, zodat iedereen de kans krijgt om iemand meet te brengen.

Volgend schooljaar doen we weer een voorstelling in de grote zaal!!

 

Optreden Moerweide

 

Zondag 28 april 2013 

Een aantal leerlingen van Het Dansatelier hebben de bewoners van de Moerweide getrakteerd op een mooie voorstelling.

 

Optreden Franciscus ziekenhuis

 

Zaterdag 20 april 2013

Een selectie van onze leerlingen heeb een optreden gegeven voor patiënten in het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal.

 

>CuMa

 

Zondag 24 maart 2013

Locatie: Schouwburg De Kring

Een aantal groepen van Het Dansatelier zullen dansen tijdens de Culturele Manifestatie in de grote zaal van de Kring. 

Om 15.05 uur is het optreden van Het Dansatelier.

Om 16.20 uur zal Qoqo een stuk laten zien uit de voorstelling Platvoeten.

We hopen dat iedereen komt kijken!! 

http://www.youtube.com/watch?v=gvhY0QVQwEM&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=nRx4I0VPf2E&feature=youtu.be

 

>Voorstelling Qoqo "Platvoeten"

 

Zondag 24 februari 2013, 16.00 uur

Locatie: De Kring Roosendaal, kleine zaal

Kaarten: €10 volwassenen - €6 kinderen t/m 12 jaar, te koop via schouwburg De Kring vanaf 27 november.

Qoqo is in augustus 2012 opgericht als onderdeel van de danswerkplaats van Het Dansatelier. De dansgroep bestaat uit een groep enthousiaste vergevorderde cursisten en staat onder leiding van Raquel de la Fuente.

De eerste voorstelling "Platvoeten" is een moderne dansvoorstelling. Zeven dansers kunnen geen rust vinden en blijven oneindig doorlopen op zoek naar een plek waar zij kunnen aarden. Dit resulteert in een onwaarschijnlijke zoektocht met afwisselend grappige en ontroerende momenten. De voorstelling is leuk voor jong en oud en we hopen dat iedereen komt kijken naar onze nieuwe groep! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=CWGIkguWH7Y&list=ULeN1ELkCUFUw

 

>Voorstelling Roosendaals Symphonie Orkest: Nieuwjaarsconcert

 

Dinsdag 1 januari 2013, 15.00 uur

Locatie: De Kring Roosendaal, grote zaal

Een aantal leerlingen van Het Dansatelier zullen dansen op live muziek van het Roosendaals Symphonie Orkest tijdens het nieuwjaarsconcert in de grote zaal van De Kring.

 

>Voorstelling Scapino Ballet in de Kring

 

Vrijdag 28 september is Kristel samen met de groep Klassiek 2 naar de try out van het Scapino Ballet geweest. Vooraf mochten Femmie en Fee een kijkje nemen bij de repetities en hebben ze 2 van de dansers ontmoet.

De voorstelling was prachtig en iedereen heeft ervan genoten. Na afloop mochten de meisjes de dansers op het podium een presentje aanbieden. Dames van de Soroptimistenclub en Scapino Ballet ontzettend bedankt!! Videoclip Keet

 

Maandag 24 september 2012 heeft de groep Happy Monday een videoclip gemaakt op de muziek van Keet.

Klik op onderstaande link om het resultaat te zien!

http://www.youtube.com/watch?v=hVBl6nklPzc

 

>Tongerlopleingeluiden

 

Zaterdag 16 juni 2012, 15.30 uur

Locatie: Tongerloplein Roosendaal

Een aantal groepen van Het Dansatelier zal vandaag een voorstelling geven in samenwerking met Frans van der Burgt van Het Centrum voor de Kunsten Roosendaal.

http://www.roosendaalopinternet.nl/nieuws/index.php/uit-de-stad/nieuws-2012/3888-fotos-dansatelier-op-tongerloplein

http://www.youtube.com/watch?v=wZKlxNMLcZA

 

>Voorstelling "Jubelfeest"

 

Zaterdag 2 juni 2012, 13.00 uur en 19.00 uur

Locatie: Schouwburg De Kring, grote zaal

Deze voorstelling zal verzorgd worden door alle groepen van Het Dansatelier!

De titel “Jubelfeest” verwijst naar ons 5-jarig bestaan, waar we trots op zijn.

De voorstelling bestaat uit 2 stukken. Het eerste deel speelt zich af in een park en het tweede op een groot feest. 

Alle cursisten hebben enorm veel zin om hun dansen te laten zien!

 

Voor een recentie van deze voorstelling: http://dichtbijroosendaal.nl/2012/06/03/het-dansatelier-presenteert-een-sprankelend-jubelfeest/

 

>Theater

 

Woensdag 4 april 2012, 15.00 uur: De Meekers "Fly Away" 6+

Locatie: schouwburg De Kring

Kaarten: 10 euro

 

Alle cursisten van Kristel nodigen wij uit om samen met ons deze prachtige voorstelling te gaan bezichtigen!!!

Verzamelen op plein voor de ingang om 14.30u.

Kaarten zelf bestellen bij schouwburg De Kring.

Opgeven als hulpouder kan bij Kristel.

 

Gekoppeld aan deze voorstelling komen De Meekers in de studio 4 workshops geven in onze eigen studio. Deze workshops zijn bedoeld voor de groepen ADV1, 2 en 3 en het KinderAtelier van Kristel.

De workshops zullen gegeven worden tijdens de reguliere lessen op 28 en 29 maart.

 

>CuMa

 

Zondag 18 maart 2012

Locatie: Schouwburg De Kring

Het Dansatelier doet weer mee aan de Culturele Manifestatie in De Kring.

Het lijkt ons erg leuk als iedereen komt kijken!

 

Workshop Nederlands Dans Theater 

 

Zaterdag 5 november 2011

Locatie: studio van Het Dansatelier

 

Donderdag 10 november is het NDT 2 te zien in schouwburg De Kring met de voorstelling “Cacti”. 

Om deze voorstelling heen komt een docent van het NDT een aantal workshops geven. Een workshop duurt 1.5 uur. 

De kosten van de workshop zijn 15 euro

Groep 1: 14.45 uur

Groep 2 16.30 uur

 

>Theater

 

Donderdag 10 november 2011, 20.00 uur: Nederlands Dans Theater II "Cacti"

Locatie: schouwbur De Kring

Kaarten: 27,50 euro

"De jonge en altijd excellerende garde van Nederlands Dans Theater 2 laat u genieten van een gevarieerd drieluik met livemuziek van Holland Symfonia."

 

Alle cursisten van Raquel en ouders/verzorgers van de leerlingen van Kristel nodigen wij uit om met ons deze prachtige voorstelling te gaan bezichtigen!!!

 

>Voorstelling BlinkersUit

 

Woensdag 5 oktober 2011, 19.00 uur

Locatie: Studiozaal Theaters Tilburg

 

15 mei 2011 deed Het Dansatelier mee aan de voorstelling Blinkers in de kleine zaal van schouwburg De Kring.

Blinkers was een amateur dans voorstelling georganiseerd door Kunstbalie. Hier deden verschillende balletscholen uit heel Brabant aan mee. Blinkers werd in verschillende steden gehouden met verschillende balletscholen.

Het Dansatelier is samen met 4 andere balletscholen uitgekozen om mee te doen aan de extra voorstelling BlinkersUit.

Hier zullen we het stuk "Again and again" presenteren en nog een nieuwe choreografie.

 

>Voorstelling "Paradepaardjes"

 

Zaterdag 2 juli 2011, 18.30 - 20.00 uur

Locatie: Schouwburg De Kring, grote zaal

Deze voorstelling zal verzorgd worden door alle groepen van Het Dansatelier!

 

Impressie voorstelling: https://www.youtube.com/watch?v=FbTDM9mgw08&feature=player_embedded

 

Voor een recentie van deze voorstelling: http://dichtbijroosendaal.nl/2011/07/03/ware-paradepaardjes-van-het-dansatelier/

 

>Voorstelling Blinkers

 

Zondag 15 mei 2011, 16.00 uur: Voorstelling Blinkers

Locatie: Schouwburg De Kring

Blinkers ontstaan daar waar dansdocenten, dansmakers en amateurdansers uit Brabant een drive en passie hebben om ‘samen’ hun dans te presenteren. Iedere Blinkers is anders gekleurd. Korte choreografieën en langere dansstukken maken het programma. Met dit maal onder andere: KIOS uit Gilze, Flashdance Factory uit Roosendaal, Dansnest uit Breda, H19 uit Oosterhout en Het Dansatelier uit Roosendaal.

 

Filmpjes:

 

http://www.youtube.com/watch?v=3AiDWMdlg54

 

http://www.youtube.com/watch?v=qIovctSaEYM

 

http://www.youtube.com/watch?v=Xicc6kyT2UU

 

> Theater /Workshop

 

Woensdag 13 april 2011, 15.00 uur: JONGdanst Roosendaal: De Meekers "Zwaailichtbrigade"

Locatie: Schouwburg De Kring

Tijdens JONGdanst! in..... nemen jongeren van 4 tot 14 jaar een hele dag het theater over. JONGdanst! presenteert namelijk op deze dag inspirerende dansvoorstellingen van de Meekers, Danstheater AYA, en Don’t Hit Mama. Kinderen en jongeren kunnen naast het beleven van de voorstellingen, zelf ook meedoen aan meet & greets met de makers en dansers en zelf dansen door mee te doen aan de workshops. Want zien dansen, doet dansen!

 

>CuMa

Zondag 20 maart 2011, 16.25 uur

Locatie: Schouwburg De Kring

Het Dansatelier doet weer mee aan de Culturele Manifestatie in De Kring.

Het lijkt ons erg leuk als iedereen komt kijken!

Tevens staan wij in de foyer met een kraampje, dus kom gezellig langs!

 

>Theater

 

Zaterdag 19 maart 2011, 20.00 uur: Nederlands Dans Theater II "Transform"

Locatie: Schouwburg De Kring, Roosendaal

Prijs: 20 euro

Twee aanstormende choreografen maken voor "Transform" creaties voor de talentengroep van Nederlands Dans Theater: Lukáš Timulak en Iván Pérez. Ook ziet u "Gods and Dogs" uit 2008, een ballet van een van hun belangrijke leermeesters: Jiří Kylián.

Alle cursisten van Raquel en ouders/verzorgers van de leerlingen van Kristel nodigen wij uit om met ons deze prachtige voorstelling te gaan bezichtigen.

 

>Optreden Parrotia

 

Vrijdag 18 maart 2011

Locatie: Bibliotheek VANnU, Roosendaal en Parrotia Roosendaal.

Het Dansatelier zal een optreden geven tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs Roosendaal 2011.

 

>Optreden verzorgingshuis De Brink

 

Zondag 16 januari 2011, 14.15-14.45 uur

Locatie: Verzorgingshuis De Brink, Roosendaal

Een aantal cursisten van Het Dansatelier zal vandaag een optreden geven voor de bewoners van het verzorgingshuis.

 

>Theater

 

Zondag 9 januari 2011, 15.00 uur: Introdans voor de jeugd "Mix van Mats" 6+

Locatie: Chasse Theater, Breda

Prijs: Jeugd 6 to 16 euro

De Zweedse Mats Ek is een van de belangrijkste choreografen van de wereld; zijn werk is op vele internationale podia te zien. Hij werd beroemd om zijn radicale interpretaties van klassieke balletten als Het Zwanenmeer en Doornroosje. Eks dansers lijken vaak op trollen, die met doorgezakt achterwerk over de grond stumperen, maar plotseling ook in sierlijke, lange lijnen over het toneel kunnen zweven. Zijn bewegingsvondsten zijn vaak grappig, de muziek is prikkelend en de uitvoering door de energieke dansers van Introdans Ensemble voor de Jeugd verbluffend. 

Nadere informatie volgt.

 

>Workshop Nederlands Dans Theater

 

Zaterdag 19 december 2010

11.00 uur: rondleiding

12.30 - 14.00 uur: workshop

14.30 uur: voorstelling NDT 1 "Unleash" in het Lucent Danstheater, Den Haag

Locatie workshop: Den Haag, studio van het NDT

Workshop "Dans je wijzer": Deelnemers verdiepen zich tijdens een intensieve danstechnische workshop in het repertoire van het NDT.

Cursisten van Raquel kunnen zich in september hier voor inschrijven.

 

workshop bij het Nederlands Dans Theater

 

>Roosendaals Treffen

 

Zondag 26 september 2010, 12.30 uur

Locatie: Parrotia (Bibliotheek)

Een aantal leerlingen van Het Dansatelier zal tijdens het Roosendaals Treffen een optreden verzorgen.

 

>Voorstelling

 

Voorstelling "Het Verzonken Hof"

 

12 juni 2010: Voorstelling "Het Verzonken Hof"

Locatie: Schouwburg De Kring, grote zaal

Deze voorstelling zal verzorgd worden door alle groepen van Het Dansatelier. 

 

Naast het geven van de reguliere lessen wordt er ieder jaar binnen Het Dansatelier naar een grote voorstelling toegewerkt, die gepresenteerd wordt in De Kring. Alle cursisten, jong en oud, werken mee aan deze presentatie. Twee jaar geleden liet Het Dansatelier de voorstelling “De Langste Dag” zien. Dit was een dansbewerking van het toneelstuk “Midzomernachtdroom” van Shakespeare. Vorig jaar kwamen er vier beroemde klassieke balletten aan bod in een eigentijds Dansatelier versie in de voorstelling "Quattro Stagioni". 

De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling zijn inmiddels al in volle gang. "Het verzonken Hof" is een modern sprookje. Terwijl de hele wereld in slaap gevallen lijkt te zijn voor de televisie, besluit een groepje vrienden zich los te rukken uit de dagelijkse sleur. Er moet toch iets meer zijn in het leven...

 

>CuMa

28 maart 2010, 14.35-14.55 uur

Locatie: Schouwburg De Kring, grote zaal

Een selectie van de cursisten van Het Dansatelier zal deze dag een presentatie geven.

 

>Optredens verzorgingshuizen

 

6 en 7 februari 2010

In het weekend van 6 en 7 februari gingen een aantal kindergroepen van Het Dansatelier op 'tournee' langs verschillende verzorgingshuizen in Roosendaal: Verpleeghuis Wiekendael, Verzorgingshuis Eglantier en Verzorrgingshuis Bloemschevaert. 

 

>Theater

 

18-12-2009: Holland Dance on Tour. Van Manen/Kylián voor jonge dansers!

Locatie: De Kring, Roosendaal

Cursisten die Klassiek Ballet - jongeren/volwassenen of Moderne Dans - jongeren/volwassenen volgen bij Raquel en die zin hebben om deze voorstelling te zien, zijn welkom om mee te gaan. 

 

>Voorstelling

 

Zondag 7 juni 2009, 16.00 uur: Voorstelling "Quattro Stagioni"

Locatie: Schouwburg De Kring, grote zaal.

Deze voorstelling zal verzorgd worden door alle groepen van Het Dansatelier. 

 

 

Na het succes van de voorstelling “De Langste dag”, geïnspireerd op het toneelstuk Midzomernachtdroom van Shakespeare, heeft Het Dansatelier besloten om ook dit jaar een voorstelling te maken. Deze keer presenteert de balletschool een vierluik waarin een geheel eigen versie van vier beroemde balletten te zien zal zijn. De vier balletten zijn: Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Paquita en Assepoester. De repetities zijn al weer gestart en alle groepen doen hieraan mee. Sinds het Dansatelier opgericht is in 2007 telt de school nu 15 groepen, variërend van peuter- kleuterdans en algemene dansante vorming tot en met klassiek ballet en moderne dans voor jongeren en volwassenen.

De leerlingen zullen dansen op zowel de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovski, Prokofiev en Minkus als op hedendaagse moderne composities. Zo zal er tevens een afwisseling zijn in de voorstelling van klassiek ballet en moderne dans, de specialisatie van de school. De docenten Rob van de Geijn, Kristel van Meer en Raquel de la Fuente hebben de stukken bewerkt en willen hiermee een “Dansatelier-interpretatie” van de vier balletten laten zien.

 

 

>CuMa

 

Zondag 15 maart 2009, 14.45-15.05 uur

Locatie: Schouwburg De Kring

Een selectie van de cursisten van Het Dansatelier zal deze dag een presentatie geven.

 

>Theater

 

20-12-2008: Nederlands Danstheater II. Said and Done.

Locatie: Schouwburg Kunstmin, Dordrecht.

Cursisten die Klassiek Ballet - jongeren/volwassenen of Moderne Dans - jongeren/volwassenen volgen bij Raquel en die zin hebben om deze voorstelling te zien, zijn welkom om mee te gaan naar Dordrecht.

 

>04-03-2009: Meekers Uitgesproken Dans. Alfabet Soep.

Locatie: Schouwburg Kunstmin, Dordrecht.

Leerlingen uit de ADV 1, ADV 2 en Klassiek Ballet groepen van Kristel en Rob die zin hebben om deze voorstelling te zien, zijn welkom om mee te gaan naar Dordrecht.

 

>Artisjok

 

09-10-2008: Het Dansatelier presenteert in samenwerking met het Jan Tinbergen College een moderne choreografie in de grote zaal van schouwburg De Kring. Verder zullen er die dag vier workshops gegeven worden aan leerlingen van de verschillende middelbare scholen in Roosendaal.

 

>Presentatie Het Dansatelier 

 

13-09-2008: Deelname cursusmarkt en presentatie dansen.

Locatie: Bibliotheek VANnU, Roosendaal en Parrotia Roosendaal.

 

>Voorstelling

 

 

14 Juni 2008: Voorstelling: "De langste dag"

De voorstelling zal worden verzorgd door alle groepen van het Dansatelier. 

De voorstelling is op zaterdag 14 juni 2008 om 16.00 uur in de grote zaal van de Kring in Roosendaal.