Meer dan dans alleen...

Wij vinden het belangrijk dat er oog is voor elke leerling. Of je nu al de sterren van de hemel danst of nog een echte beginner bent; Iedere leerling verdient aandacht! Wij streven er naar in onze lessen een veilige en fijne omgeving te creëren, waar iedereen zichzelf mag zijn. Wij vinden het belangrijk om als docent een goed contact met onze leerlingen en ouders te onderhouden. Ook een goede verstandshouding tussen de leerlingen onderling bevordert de sfeer in de groep.

Ook hier is veel aandacht voor tijdens onze lessen. Daarnaast stimuleren wij onze leerlingen om zich naast het volgen van de lessen verder te verdiepen, bijvoorbeeld door het gezamenlijk bezoeken van voorstellingen. Meer dan dans alleen dus.....

 

Kristel van Meer:

 

"Al vanaf het eerste jaar dat ik ben begonnen met lesgeven heb ik mij verbaasd over de ontwikkeling, leergierigheid en creativiteit van kinderen. Ik vind het geweldig om te zien dat zelfs het meest verlegen kind zich op een bepaald moment zo vrij voelt om zich helemaal te laten zien in zijn/haar dans. Ik probeer in mijn lessen een sfeer te creëren waarin alle kinderen zichzelf mogen zijn en zich veilig en vrij voelen. Mijn doel is om iedere leerling zich danstechnisch zo goed mogelijk te laten ontwikkelen, maar zeker zo belangrijk vind ik de ontwikkeling van muzikaliteit en creativiteit en het dansplezier. Ook vind ik het een uitdaging om steeds weer nieuwe, mooie en creatieve voorstellingen te maken waarin alle leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus het beste van zichzelf kunnen laten zien!"

 

 

Kristel heeft de opleiding Verenigings Leidster Jazzdans gevolgd te Arnhem. Na haar opleiding heeft zij les gegeven in o.a. Arnhem, Wageningen en Barendrecht en Roosendaal. In 2007 heeft zij mede Het Dansatelier Roosendaal opgericht.

 

Naast haar activiteiten als dansdocent volgt zij nog steeds verschillende danslessen en heeft ze mee gedanst in verschillende producties. Naast het geven van de lessen en het runnen van de balletschool geniet zij erg van de creatieve kant van het dansvak. Niet alleen het bedenken van de lesstof en choreografieën maar natuurlijk ook het bedenken en voorbereiden van de dansvoorstellingen en verschillende producties. Kristel heeft ruime ervaring in het lesgeven aan kinderen, van peuters tot pubers! Zij heeft vele dansprojecten georganiseerd en inmiddels al vele voorstellingen gemaakt.   

 

Melany vd Steen

 

Iedereen kan dansen en elke danser is uniek! In mijn lessen wil ik dan ook mijn passie voor dans doorgeven aan andere dansers en hen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen tot unieke dansers die zowel technisch zijn, maar ook plezier en een verhaal kunnen overbrengen”

 

 

 

 

Melany is begonnen met haar droom om professioneel danseres te worden bij de 5 o’clock vooropleiding te Amsterdam. Daarna is zij in 2016 geslaagd aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Sindsdien geeft zij haar passie voor dans door met lesgeven en dansworkshops voor verschillende scholen.

Naast dansdocent, is Melany ook professioneel danseres en choreograaf. Zo heeft zij al bij verschillende compagnies gedanst waaronder De Stilte, Moving ground, Biali Theatra Tanza, Particles en New Choreographic Design en staat ze met haar eigen werk op verschillende festivals.  

 

Rowy Goorden:

"Samenwerken met elkaar op basis van vertrouwen staat in de dansles voor mij op nummer één. Samen met de leerlingen nieuwe avonturen aangaan en het ontwikkelen van een eigen identiteit is iets magisch. Het geeft je energie en inspiratie om te kunnen groeien als danser. het zien ontwikkelen en opbloeien van jonge dansers en danseressen geeft mij het gevoel van thuiskomen, waar we onze passie kunnen delen."

 

 

 

Rowy behaalde in 2018 haar diploma "docent dans" bij MBO Dans Goes. Na het behalen van haar diploma wilde zij zich verder verdiepen in dans, creativiteit als danser, verschillende doelgroepen en het choreograferen. Dit doet ze momenteel bij Codarts Rotterdam.

 

Femmie Packbier:

“Als klein ukkie ging ik al met mijn moeder mee naar de balletschool en genoot ik van de lessen en de optredens die we mochten geven in het theater. Dans is mijn grote passie en ik vind het heel erg leuk om dit nu over te kunnen brengen aan mijn leerlingen. Ik ben gedreven, enthousiast en zit vol met energie om de leerlingen mijn kennis en liefde voor de dans over te brengen.”

 

Femmie is zelf begonnen bij het Dansatelier en heeft daarnaast 3 jaar de vooropleiding bij Codarts in Rotterdam gedaan. In 2021 heeft Femmie de Havo voor Muziek en Dans (School voor Jong Talent/ Conservatorium) afgerond en is zij toegelaten aan de HBO Dansvakopleiding van het Conservatorium in Den Haag. Daar zal zij worden opgeleid tot uitvoerend danseres. Helaas lukt het Femmie op dit moment niet meer om naast haar studie vaste lessen te geven. Wel zal zij tijdens ons Danslab nog workshops komen geven!