Meer dan dans alleen...

Wij vinden het belangrijk dat er oog is voor elke leerling. Of je nu al de sterren van de hemel danst of nog een echte beginner bent; Iedere leerling verdient aandacht! Wij streven er naar in onze lessen een veilige en fijne omgeving te creëren, waar iedereen zichzelf mag zijn. Wij vinden het belangrijk om als docent een goed contact met onze leerlingen en ouders te onderhouden. Ook een goede verstandshouding tussen de leerlingen onderling bevordert de sfeer in de groep.

Ook hier is veel aandacht voor tijdens onze lessen. Daarnaast stimuleren wij onze leerlingen om zich naast het volgen van de lessen verder te verdiepen, bijvoorbeeld door het gezamenlijk bezoeken van voorstellingen. Meer dan dans alleen dus.....

 

Kristel van Meer:

 

"Al vanaf het eerste jaar dat ik ben begonnen met lesgeven heb ik mij verbaasd over de ontwikkeling, leergierigheid en creativiteit van kinderen. Ik vind het geweldig om te zien dat zelfs het meest verlegen kind zich op een bepaald moment zo vrij voelt om zich helemaal te laten zien in zijn/haar dans. Ik probeer in mijn lessen een sfeer te creëren waarin alle kinderen zichzelf mogen zijn en zich veilig en vrij voelen. Mijn doel is om iedere leerling zich danstechnisch zo goed mogelijk te laten ontwikkelen, maar zeker zo belangrijk vind ik de ontwikkeling van muzikaliteit en creativiteit en het dansplezier. Ook vind ik het een uitdaging om steeds weer nieuwe, mooie en creatieve voorstellingen te maken waarin alle leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus het beste van zichzelf kunnen laten zien!"

 

 

Kristel heeft de opleiding Verenigings Leidster Jazzdans gevolgd te Arnhem. Na haar opleiding heeft zij les gegeven in o.a. Arnhem, Wageningen en Barendrecht en Roosendaal. In 2007 heeft zij mede Het Dansatelier Roosendaal opgericht.

 

Naast haar activiteiten als dansdocent volgt zij nog steeds verschillende danslessen en heeft ze mee gedanst in verschillende producties. Naast het geven van de lessen en het runnen van de balletschool geniet zij erg van de creatieve kant van het dansvak. Niet alleen het bedenken van de lesstof en choreografieën maar natuurlijk ook het bedenken en voorbereiden van de dansvoorstellingen en verschillende producties. Kristel heeft ruime ervaring in het lesgeven aan kinderen, van peuters tot pubers! Zij heeft vele dansprojecten georganiseerd en inmiddels al vele voorstellingen gemaakt.   

 

Melany vd Steen

 

Iedereen kan dansen en elke danser is uniek! In mijn lessen wil ik dan ook mijn passie voor dans doorgeven aan andere dansers en hen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen tot unieke dansers die zowel technisch zijn, maar ook plezier en een verhaal kunnen overbrengen”

 

 

 

 

Melany is begonnen met haar droom om professioneel danseres te worden bij de 5 o’clock vooropleiding te Amsterdam. Daarna is zij in 2016 geslaagd aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Sindsdien geeft zij haar passie voor dans door met lesgeven en dansworkshops voor verschillende scholen zoals Het Dansatelier,Twist, Danszeducatief, Movements en het Zwaluwnest.

Naast dansdocent, is Melany ook  professioneel danseres en choreograaf. Zo heeft zij al bij verschillende compagnies gedanst waaronder De Stilte, Moving ground, Biali Theatra Tanza, Particles en New Choreographic Design en staat ze met haar eigen werk op verschillende festivals.  

 

Femmie Packbier:

“Als klein ukkie ging ik al met mijn moeder mee naar de balletschool en genoot ik van de lessen en de optredens die we mochten geven in het theater. Dans is mijn grote passie en ik vind het heel erg leuk om dit nu over te kunnen brengen aan mijn leerlingen. Ik ben gedreven, enthousiast en zit vol met energie om de leerlingen mijn kennis en liefde voor de dans over te brengen.”

 

Femmie is zelf begonnen bij het Dansatelier en heeft daarnaast 3 jaar de vooropleiding bij Codarts in Rotterdam gedaan. In 2021 heeft Femmie de Havo voor Muziek en Dans (School voor Jong Talent/ Conservatorium) afgerond en is zij toegelaten aan de HBO Dansvakopleiding van het Conservatorium in Den Haag. Daar zal zij worden opgeleid tot uitvoerend danseres. Sinds 2019 geeft Femmie naast haar studie ook les bij Het Dansatelier.

 

 

 

 

Emma Schild: 

"Ik ben een bevlogen, energieke docent met oog voor iedere leerling. Door mijn persoonlijke benadering streef ik er naar de creativiteit en het dansplezier van de leerlingen te prikkelen. Ik heb er veel zin in het komende schooljaar de lessen op zaterdagochtend te komen verzorgen bij Het Dansatelier! 

 

 

 

 

 

Emma behaalde in 2017 haar HBO diploma aan de Fontys Academie voor Danseducatie in Tilburg. Na haar afstuderen is ze een half jaar naar Israël gegaan om te trainen bij de Kibbutz Contemporary Dance Company. Hier heeft ze haar vaardigheden als danser naar een hoger niveau kunnen tillen. Na terugkomst in Nederland heeft ze een lange tijd lessen klassiek ballet, modern en streetdance gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Ook is Emma veel bezig geweest met choreograferen voor zowel amateurdansers als professionals. Ze maakte voorstellingen voor groepen leerlingen van een middelbare school en creëerde verschillende solo's waarmee ze ook heeft opgetreden. 

 

 

Martijn Weber:

"Het mooie van mijn werk is dat ik niet alleen bezig kan zijn met mijn passie, maar dat ik deze passie ook mag overbrengen naar anderen. Ik wordt ontzettend blij als ik anderen zie genieten van dans, of wanneer leerlingen ontdekken dat ze een move kunnen maken waarvan ze niet wisten dat ze het konden!"

 

Martijn studeerde af aan de Fontys Dansacademie in 2016 en heeft zich daarna verder ontwikkelt als danser en dansdocent.

Na 1,5 jaar ervaring opgedaan te hebben bij dansgezelschap de Stilte, heeft hij zich verder ontwikkelt in verschillende dansstijlen bij o.a. SETanztheater (Nürnberg) en de Nationale Opera (Amsterdam). Als jazz- en tapdanser was hij te zien in “Mickey and the Magician” in Disneyland Parijs! Momenteel combineert Martijn het uitvoerende werk met lesgeven. Zo geeft hij regelmatig dansworkshops op scholen, is hij huischoreograaf bij Stichting Dansz in Goes en mede initiatiefnemer van Dans op Visite.

 

Rowy Goorden:

"Samenwerken met elkaar op basis van vertrouwen staat in de dansles voor mij op nummer één. Samen met de leerlingen nieuwe avonturen aangaan en het ontwikkelen van een eigen identiteit is iets magisch. Het geeft je energie en inspiratie om te kunnen groeien als danser. het zien ontwikkelen en opbloeien van jonge dansers en danseressen geeft mij het gevoel van thuiskomen, waar we onze passie kunnen delen."

 

 

 

Rowy behaalde in 2018 haar diploma "docent dans" bij MBO Dans Goes. Na het behalen van haar diploma wilde zij zich verder verdiepen in dans, creativiteit als danser, verschillende doelgroepen en het choreograferen. Dit doet ze momenteel bij Codarts Rotterdam waar zij in het derde jaar zit en bezig is met haar Bachelor docent dans.