Kristel van Meer:

"Al vanaf het eerste jaar dat ik ben begonnen met lesgeven heb ik mij verbaasd over de ontwikkeling, leergierigheid en creativiteit van kinderen. Ik vind het geweldig om te zien dat zelfs het meest verlegen kind zich op een bepaald moment zo vrij voelt om zich helemaal te laten zien in zijn/haar dans. Ik probeer in mijn lessen een sfeer te creëren waarin alle kinderen zichzelf mogen zijn en zich veilig en vrij voelen. Mijn doel is om iedere leerling zich danstechnisch zo goed mogelijk te laten ontwikkelen, maar zeker zo belangrijk vind ik de ontwikkeling van muzikaliteit en creativiteit en het dansplezier. Ook vind ik het een uitdaging om steeds weer nieuwe, mooie en creatieve voorstellingen te maken waarin alle leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus het beste van zichzelf kunnen laten zien!"

 

 

Kristel heeft de opleiding Verenigings Leidster Jazzdans gevolgd te Arnhem. Na haar opleiding heeft zij les gegeven in o.a. Arnhem, Wageningen en Barendrecht en Roosendaal. In 2007 heeft zij mede Het Dansatelier Roosendaal opgericht.

Naast haar activiteiten als dansdocent volgt zij nog steeds verschillende danslessen en heeft ze mee gedanst in verschillende producties. Naast het geven van de lessen en het runnen van de balletschool geniet zij erg van de creatieve kant van het dansvak. Niet alleen het bedenken van de lesstof en choreografieën maar natuurlijk ook het bedenken en voorbereiden van de dansvoorstellingen en verschillende producties. Kristel heeft ruime ervaring in het lesgeven aan kinderen, van peuters tot pubers! Zij heeft vele dansprojecten georganiseerd en inmiddels al vele voorstellingen gemaakt.   

 

 

Emmely Tunders:

" Ik zie mijn leerlingen als individuen en vind het belangrijk dat iedereen zich vrij genoeg voelt om te leren en bovenal te dansen. Iedere leerling werkt binnen de mogelijkheden van het eigen lichaam, binnen deze mogelijkheden zoek ik naar progressie. Ik combineer in mijn les graag een open sfeer waarin ruimte is voor vragen en individuele expressie met een leergierige sfeer, ik vind het belangrijk dat de leerlingen gemotiveerd in mijn les staan.Creativiteit en fantasie zijn sleutelwoorden, zowel voor het creëren van mijn lesstof als voor de eigenheid die ik wil prikkelen in mijn leerlingen."

 

Emmely Tunders studeerde in 2013 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien werkt zij op verschillende dansscholen zoals het Dansatelier in Roosendaal, balletschool Petrella Lion in Axel en op de dansvooropleiding van RSG 't Rijks in Bergen op Zoom. Daarnaast werkt ze als choreografe van o.a. musicals en houd ze zich bezig met dansprojecten voor leerlingen met een taalachterstand.

Vanaf 2012 is Emmely werkzaam als docent binnen Het Dansatelier Roosendaal.

 

 

 

Melany vd Steen

Iedereen kan dansen en elke danser is uniek! In mijn lessen wil ik dan ook mijn passie voor dans doorgeven aan andere dansers en hen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen tot unieke dansers die zowel technisch zijn, maar ook plezier en een verhaal kunnen overbrengen”

 

Melany is begonnen met haar droom om professioneel danseres te worden bij de 5 o’clock vooropleiding te Amsterdam. Daarna is zij in 2016 geslaagd aan de Fontys dansacademie te Tilburg. Sindsdien geeft zij haar passie voor dans door met lesgeven en dansworkshops voor verschillende scholen zoals Het Dansatelier,Twist, Danszeducatief, Movements en het Zwaluwnest.

Naast dansdocent, is Melany ook  professioneel danseres en choreograaf. Zo heeft zij al bij verschillende compagnies gedanst waaronder De Stilte, Moving ground, Biali Theatra Tanza, Particles en New Choreographic Design en staat ze met haar eigen werk op verschillende festivals.