Tapdance 

Tapdance is een dansstijl die ooit ontstaan is in Amerika en daar nog altijd razend populair is. Waar tapchoreo’s vroeger vooral te zien waren in musicals, wordt er tegenwoordig getapt op allerlei soorten muziek en is het alles behalve oubollig!

 

Bij tapdance dans je niet alleen, maar ben je ook deels verantwoordelijk voor de muziek door de klanken van je schoenen. Tijdens de lessen oefenen we basisbewegingen, ritmes en stukken choreografie. En soms zullen we zelfs improviseren met onze eigen verzonnen klanken!

 

Kinderen 8 t/m 11 jaar:

Vanaf schooljaar 2024-2025 zullen we, bij voldoende animo, ook een tapdance-les voor kinderen starten. Deze les staat gepland op maandag 15.45 uur- 16.45 uur (docent Rowy).

 

Jongeren/volwassenen:

De lessen voor jongeren/volwassenen zullen worden aangeboden in workshop-vorm en zullen vanaf september iedere 2e zaterdag van de maand worden gegeven van 14.00 uur tot 15.15 uur (docent Rowy).

 

Data in 2024-2025: 

14 september

12 oktober

9 november

14 december

11 januari

8 februari

8 maart

12 april

10 mei

14 juni

 

Het tarief voor een workshop Tapdance is: € 10,50

Het is mogelijk en aan te raden om je voor meerdere data tegelijk op te geven. Mocht je verhinderd zijn dan kun je nog kosteloos annuleren tot 24 uur voor de les. Opgeven via e-mail: hetdansatelier@gmail.com

 

Natuurlijk is het het leukste om de les te volgen op Tapdance schoenen. Een tip wellicht om ook eens op Marktplaats te kijken voor tweedehands schoenen. Mocht je eerst eens willen uitproberen dan kun je de les op balletschoenen of sokken meedoen.