BalletBoost

 

Tijdens het DANSLAB zullen we regelmatig de les BalletBoost aanbieden. De BalletBoost les is een energieke en laagdrempelige workout-les. Een les waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Het maakt niet uit of je wel of geen dansachtergrond hebt, je kunt deze les makkelijk volgen. We werken aan een fit en sterk lichaam! Iedere les is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

 

- PBT oefeningen

- Barre workout

- Simpele danscombinaties (als warming-up of ... just for fun!)

- Stretching

 

De lessen zullen worden aangeboden voor jongeren en volwassenen en worden voorlopig aangeboden op workshopbasis. Houd het aanbod van de DANSLAB workshops dus goed in de gaten!!

 

 

PBT (Progressing Ballet Technique)

PBT is een innovatief programma van oefeningen met de fitball, ter bevordering van de bewustwording en het trainen van het spiergeheugen. De oefenreeks is oorspronkelijk ontworpen om leerlingen te helpen de juiste spieren te leren gebruiken die belangrijk zijn bij de klassieke ballettechniek. Maar ook andere dansstijlen, zoals moderne dans en jazzdance, hebben zeker baat bij deze training. De oefeningen bevorderen stabiliteit, flexibiliteit, een correcte (dans)houding en werken blessure preventief.

 

Barre workout

Een populaire trainingsmethode waarin pilates, yoga en klassiek ballet worden gecombineerd. Deze oefeningen worden grotendeels aan de barre uitgevoerd. Zo werken we aan een sterk, fit en elegant lichaam. Je hoeft geen ballerina te zijn om deze oefeningen mee te kunnen doen, dus je tutu mag thuis blijven!